Ελλαδα

Καρατομήσεις αστυνομικών στη Δράμα, μετά την επίσκεψη Τσακαλώτου

Ανακοίνωση-βόμβα της Ένωσης Αστυνομικών της πόλης- Κόπηκαν για πλημμελή αντιμετώπιση των διαδηλωτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
drama-diamartyria
Διαμαρτυρία στη Δράμα

Πρωτοφανές! Λϊγα 24ωρα μετά την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο στην Δράμα και τις προσαγωγές ατόμων που διαδήλωναν έξω από την αίθουσα, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους όλοι οι αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας. Κι αυτό, με το αιτιολογικό σκεπτικό μειωμένης επαγγελματικής απόδοσης… Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, με ανάρτησή της στο facebook  κάνει λόγο για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εκ μέρους της διοίκησης, «η οποία με καινοφανείς, σπασμωδικές και αδικαιολόγητες ενέργειες, ανακαλύπτει ζητήματα με προφανή στόχευση να υπερκαλυφθούν τυχόν δικές της ανεπάρκειες ή μεθοδεύσεις».

Στην ανακοίνωση η διάλυση της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας συσχετίζεται με την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου στην Δράμα. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι «η χλιαρή αντίδραση που προκάλεσε (η επίσκεψη) σε μια μικρή μερίδα πολιτών , αντιμετωπίστηκε συνολικά με τρόπο που προστατεύει από τη μια την ασφάλεια ενός κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη διασφαλίζει την - μέσα σε νόμιμα πλαίσια – δημοκρατική έκφραση των πολιτών επί ζητημάτων που τους απασχολούν . Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης διασφαλίστηκαν σε απόλυτο βαθμό και τα δυο , χωρίς να προκύψει κανένας κίνδυνος εκτροπής» .

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν, κατά την ετήσια υπηρεσιακή αξιολόγηση δεν είχε ανακύψει θέμα «μειωμένης επαγγελματικής απόδοσης» για το σύνολο των ανδρών, που τώρα τελούν υπό καθεστώς αντικατάστασης.

«Η ολική διάλυση της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας με το αιτιολογικό σκεπτικό μειωμένης επαγγελματικής απόδοσης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση,» λίγες ημέρες μετά την νέα ετήσια υπηρεσιακή αξιολόγηση από την οποία δεν εξήχθη το συμπέρασμα ότι το σύνολο των συναδέλφων που την απαρτίζουν τελούν υπό καθεστώς αντικατάστασης τους , ανασύρει ξαφνικά εκείνες τις πρακτικές που είχαν καταχωνιαστεί στο πιο σκοτεινό ντουλάπι της ιστορίας . Αγώνες δεκαετιών κατάφερναν έως σήμερα να θεωρήσουμε πως κανένας-ποτέ δεν θα επιχειρούσε να τις επαναφέρει . Τελικά κάναμε όλοι λάθος , το «γκρίζο» υπάρχει ακόμα , ζει ξανά ένδοξες ώρες και ένα Σώμα που κατάφερνε να επουλώνει διαχρονικές πληγές ξαναβρίσκεται ακόμα να παλεύει με τα αυτονόητα».

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτέλεση άνωθεν εντολής σε ό,τι αφορά την καρατόμηση των αστυνομικών. Φαίνεται πως η κυβέρνηση, φοβούμενη τα χειρότερα, κλιμακώνει τα «προληπτικά» και «κατασταλτικά» μέτρα στα Σώματα Ασφαλείας, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ