- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κάθειρξη 7 ετών στον Μαρτίνη για το «Ερρίκος Ντυνάν»
Ένοχος για απιστία κατ' εξακολούθηση - Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων
Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον πρώην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη για την ευνοϊκή μεταχείριση δεκάδων επιφανών ασθενών στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» την περίοδο 2007-2010.
Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κ. Μαρτίνη για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Δόθηκε ωστόσο ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.
Η κατηγορία αφορά την νοσηλεία 50 πολύ γνωστών προσώπων από τον χώρο της πολιτικής, των ΜΜΕ κ.α, με σημαντικές εκπτώσεις κόστους ή ακόμη και εντελώς δωρεάν, τακτική που φαίνεται να ζημίωσε το "Ερρίκος Ντυνάν" με ποσό πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Τα πρόσωπα αυτά , σύμφωνα με την κατηγορία, νοσηλεύθηκαν με έκπτωση ακόμη και εκατό τοις εκατό από το Ίδρυμα , κάτι που προβλέπεται από το καταστατικό του, αλλά μόνο για αναξιοπαθούντες. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται στην δικογραφία είναι αυτή ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ αλλά τελικά χρεώθηκε με ποσό 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» ως κοινωνικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαιίου, δύναται να παρέχει δωρεάν νοσηλεία ευπαθών ομάδων αλλά και ,κατά περίπτωση, ασθενών ειδικών κατηγοριών και πως η έκπτωση που έγινε αφορούσε ουσιαστικά το εμπορικό κέρδος του νοσοκομείου. Επίσης σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαρτίνη οι επίμαχες νοσηλείες που έγιναν με αποφάσεις του ΔΣ του Νοσοκομείου, επέδρασαν στην αναβάθμιση του κύρους του , καθώς οι εν λόγω ασθενείς ,πολιτικοί, εκδότες κ.α, αποτελούσαν διαφήμιση για τις υπηρεσίες του.
Μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, ο συνήγορος του Α.Μαρτίνη, Θόδωρος Μαντάς, σε δηλώσεις του τόνισε πως κανένα από τα πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν» δεν κλητεύθηκε είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του . «Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση» ανέφερε ο κ. Μαντάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.