- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπλόκαρε λόγω ιδεολογίας η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα
Διαφοροποιήθηκε ο εισαγγελέας σε σχέση με τις 6 προηγούμενες άδειες που χορηγήθηκαν
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν δυο μέρες συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής Βόλου, η αίτηση για τη χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφισε όμως ο αρμόδιος για την εν λόγω φυλακή εισαγγελέας.
Αυτή την φορά διαφοροποιήθηκε ο εισαγγελέας σε σχέση με τις 6 προηγούμενες άδειες που του χορηγήθηκαν, επικαλούμενος λόγους που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Η προσφυγή-αντιρρήσεις που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, στο Συμβούλιο του δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως δικαστήριο εκτέλεσης ποινών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου.
Παράλληλα, η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την προηγούμενη Πέμπτη, «ενόψει της ψήφισης της διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.