Ελλαδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Αραβαντινού

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για την «μαφία του Κορυδαλλού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
arabantinos
Αντώνης Αραβαντινός/ ©ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Αντώνη Αραβαντινού περί καθημερινών ξυλοδαρμών και απειλών των δεσμοφυλάκων.

Οι δηλώσεις του υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σωφρονιστικού υπαλλήλου Αντώνη Αραβαντινού, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, οδήγησε την κ. Ξένη Δημητρίου, με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, να ζητήσει να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

«Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά» σημείωσε ο κ. Αραβαντινός μεταξύ άλλων ενώ κατήγγειλε και ότι, προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους.

Προσέθεσε, δε, ότι έναν αρχιφύλακα μάλιστα  τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του, μέσα στο σπίτι του.  Ο κ. Αραβαντινός επεσήμανε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί σχετικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ