Ελλαδα

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Πολεμικό βλήμα εντοπίστηκε στην παραλία (εικόνες)

Στο σημείο αρμόδια κλιμάκια του Στρατού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thessaloniki
Θεσσαλονίκη/ ©INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναγερμός σήμανε στις 14:30 στη Θεσσαλονίκη, όταν συνεργείο που πραγματοποιούσε εργασίες επί της Λεωφόρου Νίκης, στον αριθμό 5, εντόπισε ένα ύποπτο αντικείμενο. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, πρόκειται για πολεμικό βλήμα, το οποίο βρέθηκε στα θεμέλια νεοκλασικού κτιρίου το οποίο τελεί υπό ανακαίνιση. Πρόκειται για το κτίριο, όπου στεγαζόταν το παλιό ξενοδοχείο και εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης.

Η πρώτη εκτίμηση των ειδικών που είχαν οπτική επαφή με το πολεμικό βλήμα ήταν ότι πρόκειται για ίδιου μεγέθους με αυτό που είχε βρεθεί στο Κορδελιό πριν από περίπου δύο χρόνια.

Από το σημείο αποχώρησε το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), ως μη αρμόδιο, για να αναλάβει έργο κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), του Ελληνικού Στρατού.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του Κορδελιού είχε εκκενωθεί περιοχή σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Σύμφωνα με το ΑθηναΪκό Πρακτορείο αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το χώρο γύρω από το ιστορικό κτίριο, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε μία λωρίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Νίκης, όπου, πάντως, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εύρημα που είναι θαμμένο στη γη και ένα μικρό κομμάτι βγήκε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού, προκειμένου να εξετάσει το φερόμενο ως πολεμικό βλήμα και να αποφανθεί για τον τρόπο απομάκρυνσής του.

blima
Βλήμα/ ©thestival.gr

blima1.jpg
thestival.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.