- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ντοκουμέντο της επίθεσης σε δημοσιογράφο: «Εσύ δεν τράβαγες το ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή;»
Φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν το συλλαλητήριο
Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο από την επίθεση οργανωμένης φασιστικής ομάδας στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι, ο οποίος κάλυπτε χθες το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή.
«Εσύ δεν είσαι που έκανες το ντοκιμαντέρ, ρε»; «Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή (…) σβήσ’ το τώρα, σβήσ’ το» (σ.σ. αναφερόμενος σε αρχεία που είχε καταγράψει στο κινητό του). «'Ασε με λιγάκι να το κάνω αυτό… το σβήνω. Σταμάτα να με τραβάς» ακούγεται να λέει με δυσκολία ο δημοσιογράφος, που δέχεται συνεχώς γροθιές και χτυπήματα. «Σβήσ’ το τώρα, τώρα προχώρα ρε». «Θα το κάνω τώρα». «Σβήσ’ το προχώρα, πάρε το κινητό», ακούγεται να φωνάζει κάποιος άλλος από τους δράστες. «Αφήστε με να το κάνω.. όχι αυτό είναι το εργαλείο μου. Το σβήνω, αλλά αφήστε με να το κάνω». «Τώρα, τώρα», «Δεν μπορώ να αναπνεύσω… το σβήνω, το σβήνω.. αλλά»... «Ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή; Ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή;» «Αφήστε τον, ρε παιδιά..» ακούγεται μια φωνή… «Βοήθεια» ... «Το κινητό, ρε παιδιά»... «Ρε μ… έλα εδώ. Τώρα βοήθεια; Φέρε το κινητό, προχώρα... το κινητό πάρ’ του, φέρε το κινητό… θα γ…ς».
Η ομάδα φασιστών, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι την ώρα που κάλυπτε το συλλαλητήριο για ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ και ο φωτορεπόρτερ, Κωστής Νταντάμης, δέχτηκε επίθεση λίγη ώρα αργότερα από φασιστική ομάδα, η οποία τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και του πήρε τον εξοπλισμό του.
Ακούστε το ηχητικό της επίθεσης εδώ.
Καταγγελία του Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
«Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση "διαδηλωτών", στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του 'Αγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ», αναφέρεται στην καταγγελία της Ένωσης και προστίθεται: «Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους».
«Στην έρευνα», συνεχίζει, «των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή (σ.σ.χθεσινή) επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι. Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.