- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Συναγερμός σήμανε στη Μυτιλήνη μετά τον εντοπισμό ύποπτου φάκελου με άγνωστη σκόνη και αποδέκτη το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thetoc, εφτά υπάλληλοι του πανεπιστημίου που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελό και την άγνωστη σκόνη βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος.
Στο μεταξύ, κλιμάκιο 14 ατόμων της ΕΜΑΚ ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών ταξιδεύει με C 130 στη Λέσβο όπως και κλιμάκιο του Δημόκριτου.
Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου
Με ανακοίνωση της πριν από λίγο η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».
Όπως αναφέρει η Πρυτάνισσα στην ανακοίνωσή της επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του ΑΠΕ - ΜΠΕ «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».
Και η Πρυτάνισσα καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.