- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αρκετοί ντελιβεράδες δεν βγήκαν στους δρόμους της χιονισμένης Θεσσαλονίκης (video)
Υπήρχαν φόβοι για εργατικά ατυχήματα - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Λιγότερα σε ποσοστό ως και 50% έναντι του χιονιά του 2016 εκτιμάται ότι ήταν τα καταστήματα που λειτούργησαν το τμήμα διανομής τους (ντελίβερι) εφέτος, κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας «Σοφία».
Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, Μαργαρίτα Κουταλάκη, και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.
Υποστήριξε δε ότι «όσοι δεν λειτούργησαν το τμήμα διανομής τους, δεν το έπραξαν λόγω ξαφνικής ευαισθησίας, αλλά καθαρά από φόβο για ενδεχόμενα εργατικά ατυχήματα».
Υπήρξαν, πάντως, και εξαιρέσεις, όπως φαίνεται και στο video που αναρτήθηκε στο Facebook και έκανε τον γύρο των social media...
Ελάχιστες γυναίκες στο τιμόνι
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κας Κουταλάκη, «τα περισσότερα καταστήματα που δεν λειτούργησαν το τμήμα διανομής τους (ντελίβερι) κατά τη διάρκεια των ημερών της κακοκαιρίας "Σοφία" εντοπίστηκαν κυρίως στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης».
Η κα Κουταλάκη εκτίμησε ότι στη Θεσσαλονίκη οι ντελιβεράδες υπερβαίνουν σε αριθμό τους 5.000 και η μέση ηλικία αυτών που κάνουν το επάγγελμα είναι τα 35 έτη. Συμπλήρωσε δε ότι κυρίως το επάγγελμα του ντελιβερά ασκείται από άνδρες και τόνισε ότι «οι γυναίκες στην πόλη το πολύ να φτάνουν σε αριθμό τις 10».
Παραλογισμός
Μεταξύ άλλων, η κ. Κουταλάκη υπογράμμισε την ανάγκη οργάνωσης του κλάδου της διανομής, υποστηρίζοντας ότι ελλείψει της οργάνωσης αυτής, «στον εργασιακό χώρο των διανομέων πρυτανεύει ο παραλογισμός και η τραγωδία». «Οι διανομείς εκβιάζονται και απειλούνται να δουλεύουν για ψίχουλα και φυσικά χωρίς δώρο Χριστουγέννων ή και επιδόματα για το Πάσχα και αδείας» πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηρίζοντας καταρχήν θετικό βήμα την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για τους κούριερ και ντελιβεράδες, επεσήμανε: «Ξεκινάμε άμεση καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων για την εγκύκλιο αυτή, που ναι μεν είναι θετικό που υπάρχει, ωστόσο ενέχει ελλείψεις και ασάφειες, που εάν δεν διευκρινιστούν, θα λειτουργήσουν σαν βούτυρο στο ψωμί των εργοδοτών».
Επίσης, διερωτήθηκε εάν οι εργοδότες θα εφαρμόσουν την εγκύκλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία και θα εφαρμόσουν την εγκύκλιο αυτή»;.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.