- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Προληπτικές προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα
Άτομα κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης
Αρκετές προληπτικές προσαγωγές έχουν γίνει στην Θεσσαλονίκη πριν την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού, στις 19:30 το απόγευμα, και των δύο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που προσήχθησαν είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο Παλέ ντε Σπορ όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μαζί του προσήχθησαν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα.
Ακόμα επτά πρόσωπα που είχαν μπει στο Παλαί προσήχθησαν λίγη ώρα αργότερα. Αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά τους πλησίασαν, ζήτησαν τις ταυτότητές τους, και τους συνόδευσαν εκτός του συγκροτήματος.
Μία συγκέντρωση θα λάβει χώρα κοντά στον Λευκό Πύργο από οργανώσεις που αντιτίθενται στην συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ, Η δεύτερη θα γίνει στην Καμάρα από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι αντιτίθενται τόσο στο συλλαλητήριο των μακεδονικών οργανώσεων όσο και στην εμφάνιση του κ. Τσίπρα.
Στον αστυνομικό κλοιό γύρω από το Παλαί Ντε Σπορ θα συμμετάσχουν περίπου 2.000 αστυνομικοί. Έχουν επίσης μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη ειδικά μηχανήματα της Αστυνομίας που σβήνουν φωτιές σε διαδηλώσεις.
Τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν διακοπεί από τις 17:00 το απόγευμα. Το ίδρυμα είχε ζητήσει από όλους του οδηγούς να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης έως εκείνη την ώρα.
Οι αφίσες που προαναγγέλλουν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν πως επιδίωξη είναι το «όχι στο μίσος και τον Εθνικισμό», σε ένα έμμεσο μήνυμα υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Eνταση στην περιοχή του Λευκού Πύργου
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπουν στους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Νίκης να ανέβουν προς το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου πρόκειται θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.
"Ντροπή σας" φωνάζουν οι συγκεντρωθέντες στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ φωνάζουν και συνθήματα ενάντια στον πρωθυπουργό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Ο άτυχος άνδρας εργάζεται σε κρεοπωλείο
Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα πρώτα μαθήματα ειδικότητας
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης της συμπρωτεύουσας
Έξι δεκαετίες μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής αμφιθυμίας και ένα νέο ερώτημα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη
Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος στον Ιερό Ναό
Τελικά μπορείς να στήνεις σκηνή όπου θέλεις το καλοκαίρι;
Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Οι απαντήσεις της ΟΕΦΕ
Όπως είχε υποστηρίξει, τα χρήματα στους λογαριασμούς του προέρχονταν αποκλειστικά από τη νόμιμη αγροτική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές μπόρες
Πότε θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.