- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γερουσία ΗΠΑ: «Υπεύθυνος για τη δολοφονία Κασόγκι» ο πρίγκιπας - διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας
Ένα ιστορικό ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα
Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, «υπεύθυνος για τη δολοφονία» του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Το ψήφισμα αυτό αντικρούει τις δηλώσεις που έχει κάνει για την υπόθεση αυτή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας ότι το Κογκρέσο «εκτιμά ότι ο πρίγκιπας διάδοχος» ευθύνεται για τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.
Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία που θα τεθεί προς ψήφιση και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το κείμενο αυτό, το οποίο πάντως θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Τραμπ ώστε να τεθεί σε ισχύ.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, αψηφώντας και πάλι τον πρόεδρο, η Γερουσία με ψήφους 56 υπέρ έναντι 41 κατά, ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο ζητείται να τερματιστεί η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη. Το μέτρο αυτό θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τη Βουλή.
Είναι η πρώτη φορά που η Γερουσία ή η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει μια πρόταση για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από μια δέσμευσή τους στο εξωτερικό με βάση τον Νόμο περί Πολεμικών Εξουσιών.
Ο νόμος αυτός, που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, περιορίζει τη δυνατότητα του προέδρου των ΗΠΑ να δεσμεύει αμερικανικές δυνάμεις σε ενδεχόμενες εχθροπραξίες χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.