- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Εντελώς παράνομη» η κράτηση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά
Σύμφωνα με το γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια διαπράττονται ποινικά αδικήματα
Η κράτηση του κατηγορούμενου ενεχυροδανειστή είναι «εντελώς παράνομη» και διαπράττονται ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του εκ των συνηγόρων του, Αλέξη Κούγια, ο οποίος γνωστοποιεί με δελτίο τύπου ότι θα προσφύγει στην ανακρίτρια της υπόθεσης εξαγωγής χρυσού ζητώντας την άρση της κράτησής του.
Με το δελτίο Τύπου, ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες του καλούν τους συναδέλφους τους που εκπροσωπούν τους άλλους επτά προσωρινά κρατούμενους για τη φερόμενη οργάνωση λαθρεμπορίας χρυσού «να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου».
Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Το δικηγορικό γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.
Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.
Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: “Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους”.
Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.
Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.