- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ολοκληρώθηκε η απολογία του «Ριχάρδου» - Τι υποστήριξε για το λαθρεμπόριο χρυσού
Έπειτα από 2,5 ώρες στο γραφείο της ανακρίτριας
Ο 51χρονος ενεχυροδανειστής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό, μέσω των συνηγόρων του, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.
Ο επιχειρηματίας πέρασε την είσοδο του γραφείου της ανακρίτριας λίγο μετά τις 11:30 και έπειτα από 2,5 περίπου ώρες ολοκλήρωσε την απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, υποστηρίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έκανε καθόλα νόμιμες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, για τις οποίες δεν οφείλει φόρους και δασμούς στο ελληνικό κράτος καθώς δεν πρόκειται για ενδοκοινοτικές εξαγωγές.
Επιπλέον στην απολογία του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές 30 εκατ. ευρώ, και σε ό,τι αφορά το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού πέντε κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ήδη προφυλακιστέοι. Το Σάββατο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 39χρονος Κινέζος που φέρεται ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες και ο Τούρκος συριακής καταγωγής, που φέρεται ως συνεργός του 51 χρονου επιχειρηματία. Ωστόσο, ο «Ριχάρδος» ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Τούρκο.
«Δεν φέρω καμία ευθύνη αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες» υπογραμμίζει ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής αναφερόμενος στον Τούρκο με τον οποίο, όπως λέει, συνεργάστηκε στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού «χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.