- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρατσιστική επιστολή συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ
Διατυπώνεται η άποψη πως οι πρόσφυγες «λόγω κουλτούρας» έχουν κακή σχέση «με την προσωπική τους υγιεινή»
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τέλεσης αδικημάτων που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο, παρήγγειλε εισαγγελέας, μετά την επιστολή συνδικαλιστικής παράταξης εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προς τη διοίκησή του, η οποία αναφέρεται στη μετακίνηση προσφύγων που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας της πόλης.
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Εμμανουέλα Κετσιατζή, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στο επίμαχο έγγραφο, το οποίο φέρεται να συντάχθηκε από μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης «ΔΡΟΜΕΑΣ», διατυπώνεται η άποψη πως οι πρόσφυγες «λόγω κουλτούρας» έχουν κακή σχέση «με την προσωπική τους υγιεινή» κι έτσι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπολοίπους επιβάτες που στριμώχνονται ανάμεσά τους».
Στο ίδιο έγγραφο οι συντάκτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθεί «κουμπί πανικού» σε αστικά λεωφορεία που εξυπηρετούν περιοχές, όπου φιλοξενούνται δομές προσφύγων, να εμβολιάζονται οι οδηγοί και να υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος διότι «ανησυχούμε για την υγεία μας, αλλά και την υγεία των μελών των οικογενειών μας».
Η συγκεκριμένη επιστολή προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά, ο οποίος, σε δηλώσεις του προ ημερών στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM», έκανε λόγο για «κείμενο παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει».
«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα. Μήπως να τους βάλουμε και ένα αστεράκι; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει ούτε μπορεί να επανέλθει», σχολίασε ο κ. Παππάς, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη παράταξη ως μειοψηφία. Είπε ακόμα ότι το έγγραφο επεστράφη ως απαράδεκτο και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο μαζί της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.