- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σκάνδαλο με πωλήσεις ακινήτων σε ξένους για χρυσή βίζα: Το Jumbo αποπέμπει μεγαλοστέλεχος
Φέρεται να μεταπωλούσε ακίνητα σε Κινέζους, παρακάμπτοντας τα capital controls
Με θέμα την αποπομπή του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo, σε συνέχεια πληροφοριών που θέλουν το ιστορικό στέλεχος της εισηγμένης -επί σειρά ετών στη θέση του αντιπροέδρου- να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με ακίνητα.
Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο των κινεζικών αρχών αλλά και των ελληνικών βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Παπαευαγγέλου διερευνάται ενδεχόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση πώλησης ακινήτων στην Ελλάδα σε Κινέζους μέσω παράκαμψης των capital controls που ισχύουν στην Κίνα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει τη χρυσή βίζα. Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο έχει επιβάλει κεφαλαιακούς περιορισμούς στην προσπάθειά του να ελέγξει την αξία του εγχώριου νομίσματος και να καταστήσει ανθεκτικό τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Ο Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής της εταιρείας, που φέρεται να ενημερώθηκε για τις εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο όπου βρισκόταν μέχρι χθες, ζήτησε ήδη την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η δραστηριότητα του τελευταίου στην αγορά ακινήτων δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με τη δραστηριότητα του ομίλου Jumbo. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του κ. Βακάκη στο σημερινό Δ.Σ. θα είναι η μη αντικατάσταση του κ. Παπαευαγγέλου και η ανασύσταση του Δ.Σ. ως 7μελούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου πριν λίγους μήνες είχε επιδοθεί σε μπαράζ αγορών ακινήτων μεταξύ των οποίων και η βίλα του γνωστού εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου, που βγήκε στο σφυρί με τίμημα κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, αλλά και τα τέσσερα ακίνητα του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό.
Ο κ. Παπαευαγγέλου, που είχε συστήσει εταιρεία για την επενδυτική αυτή δραστηριότητα, φέρεται να μεταπωλούσε ακίνητα ως κατοικίες σε Κινέζους που ενδιαφέρονταν για ακίνητη περιουσία στο πλαίσιο των κινήτρων που προβλέπει η golden visa για την παραμονή στην Ελλάδα πολιτών προερχόμενων από τρίτες χώρες. Οι συναλλαγές αυτές διενεργήθηκαν μέσω POS (δηλαδή ελληνική τράπεζα) και διερευνώνται για τη νομιμότητά τους - ως προς την παράνομη διακίνηση συναλλάγματος και παράβαση των κινεζικών capital controls.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.