- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αμφισβητεί την κατηγορία της δωροδοκίας ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν»
Ξεκίνησε και διακόπηκε για τις 29 Νοεμβρίου η δίκη του Ανδρέα Μαρτίνη
Με αμφισβήτηση της κατηγορίας που αφορά σε δωροδοκία από γερμανική εταιρεία, ξεκίνησε και διακόπηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη τού πρώην προέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και των δύο συγκατηγορουμένων του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η δίκη ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου, καθώς αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων υπέβαλε ένσταση με τον ισχυρισμό ότι η κατηγορία που τους αποδίδεται έχει υποπέσει σε παραγραφή λόγω παρέλευσης 15ετίας.
Η υπόθεση αφορά «δώρο» ποσού 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί, το 1998, ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Συγκατηγορούμενοι του κ. Μαρτίνη είναι η σύζυγός του, καθώς και ένας εμπλεκόμενος επιχειρηματίας.
Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης, από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης έχει παρέλθει 15ετία, επομένως το αδίκημα είναι παραγεγραμμένο. Η δίκη διακόπηκε προκειμένου το δικαστήριο να μελετήσει τις θέσεις τής υπεράσπισης και να απαντήσει στην ένσταση στην επόμενη συνεδρίασή του.
Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία και ότι είναι ικανοποιημένος που ξεκίνησε η δίκη. «Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος ή όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα», ανέφερε ο κ. Μαρτίνης.
Για την υπόθεση της προμήθειας από τη γερμανική εταιρεία, ο κ. Μαρτίνης κρίθηκε προφυλακιστέος τον Μάιο του 2016 και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2017 για λόγους υγείας. Εν τω μεταξύ, είχε εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησής του, από τον Νοέμβριο του 2016, για την υπόθεση με ευνοϊκά νοσήλια του νοσοκομείου προς δεκάδες επιφανείς της πολιτικής, δημοσιογραφίας, τέχνης κ.λπ. Στο κατηγορητήριο που συνέταξαν για την υπόθεση της δωροδοκίας οι ανακριτές Διαφθοράς σε βάρος τού επικεφαλής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρεται: «Το ποσό των 3.133.350,17 γερμανικά μάρκα, το οποίο η Hospitalia International υποσχέθηκε και κατέβαλε σε εσένα προκειμένου εσύ να ταχθείς ως πρόεδρος τόσο της Επιτροπής Προμηθειών όσο και ως πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, υπέρ της ανάθεσης σε αυτήν της σύμβασης νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το νοσοκομείο, διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελβετίας διερχόμενο από 6 διαφορετικούς λογαριασμούς, που ανήκαν είτε σε σένα είτε στη σύζυγό σου ή και στους δύο από κοινού ...προκειμένου να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευσή του και να χαθούν τα ίχνη τής κίνησής του από λογαριασμό σε λογαριασμό. Στη συνέχεια διοχετεύθηκε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας και μετατράπηκε σε ακίνητη περιουσία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.