Ελλαδα

Αναστέλλεται η απεργία στο Μετρό - Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια

Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
metro1.jpg
©EUROKINISSI

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Μετρό το βράδυ μετά την απόφαση ότι η στάση εργασίας κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Με ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ καλεί του εργαζομένους να συνεχίσουν τα δρομολόγια μετά τις 23.00 και να μην πραγματοποιήσουν το δεύτερο σκέλος της στάσης εργασίας ως την λήξη της βάρδιας.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ: 

Με την υπ’ αρίθμ. 1954/2018 ΜΠΑ απόφαση αναγνωρίστηκε ο παράνομος χαρακτήρας των δύο στάσεων εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, 19-10-2018, από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό έως τις 09.00 π.μ. και από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου.

Ως εκ τούτου, τυχόν συμμετοχή στην ως άνω παράνομη στάση εργασίας από τις 23.00 μ.μ. έως την λήξη της λειτουργίας του μέσου, συνιστά αδικαιολόγητη απουσία.

Κατά συνέπεια, για τη ζημία που θα προκληθεί στην εταιρεία και στο επιβατικό κοινό από την τυχόν πραγματοποίηση της εν λόγω στάσης εργασίας, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των συμμετεχόντων.

Η εταιρεία, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καλεί όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη βραδινή βάρδια να αναλάβουν υπηρεσία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ