Ρεπορτάζ Deutsche Welle: «Τρόμος στη Μόρια» (video)
Εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία και Ισλαμικό Κράτος κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών
Δημοσιογραφική έρευνα - καταπέλτης της τηλεόρασης της Deutsche Welle στη Μόρια διαπιστώνει ότι κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών δρα στον καταυλισμό προσφύγων σπείρα Σύρων προσφύγων, η οποία ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα βία επικαλούμενη τη Σαρία.
«Ο προσφυγικός καταυλισμός στη Μόρια θεωρείται ο χειρότερος στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι ζουν εδώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη μόλις για 2.500. Το μόνο που δείχνει να λειτουργεί εκεί είναι η εγκληματικότητα. Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στη Μόρια σύριοι πρόσφυγες από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Και από τότε διαπιστώνεται έξαρση της εγκληματικότητας στον καταυλισμό», αναφέρει το γερμανικό ρεπορτάζ.
Κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών δρα, όπως όλα δείχνουν μια σπείρα σύρων προσφύγων, η οποία ελέγχει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία. Δεν διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιεί απροκάλυπτα βία, με λοστούς και μαχαίρια, επικαλούμενη το νόμο της Σαρίας.
Δεν μίλησαν ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και η ελληνική αστυνομία
Σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο απεσταλμένων δημοσιογράφων της DW στη Λέσβο, της Μαριέλ Μίλερ και του Μπασίρ Αμρούν, το οποίο μεταδόθηκε από την τηλεόραση της DW δεν είναι γνωστό αν η εγκληματική ομάδα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το Ισλαμικό Κράτος. Γεγονός πάντως είναι ότι στη Μόρια τα σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους είναι εμφανή σε πόρτες και τοίχους, όπως δείχνουν οι λήψεις με κρυφή κάμερα, αλλά και ότι κύκλοι γερμανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στους δημοσιογράφους της DW ότι στη Μόρια ζουν σήμερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.
Άγνωστο είναι ωστόσο πόσο καλά οργανωμένα είναι τα εν λόγω μέλη. Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι ορισμένοι ισλαμιστές έχουν ήδη εγκαταλείψει την Λέσβο και βρίσκονται πλέον στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να περάσουν στη συνέχεια στην δυτική Ευρώπη.
Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle περιγράφει ένα κλίμα βίας και εγκληματικότητας, το οποίο οι ελληνικές αρχές είτε δεν γνωρίζουν, είτε αγνοούν. Όπως ισχυρίζονται οι δύο απεσταλμένοι της DW στη Μόρια παρά το αίτημά τους το ελληνικό υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έδωσε συνέντευξη επικαλούμενο φόρτο εργασίας των συνεργατών του, ενώ όμοια έπραξε και η αστυνομία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση μετά την εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο
Αυξήσεις σε όλα τα οχήματα, εξαιρούνται οι μοτοσικλέτες
Δεν είχε δίπλωμα ούτε το 2023
Οι επόμενες κινήσεις τους
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας
Στιγμές fun και λάμψης powered by ΣΚΡΑΤΣ
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2025
Έχει διατεθεί στην ελληνική αγορά - Η ανακοίνωση της εταιρείας
Αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε λιμάνια, τελωνεία και εθνικές οδούς
Με αφορμή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Στο Κέντρο Υγείας άλλος αγρότης με έμφραγμα
Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και άρση των ποινικών διώξεων
Η ποινή που του επιβλήθηκε
Κλειστή είναι η Εθνική Οδός της Αθηνών - Πατρών
Έφυγαν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Βόλου
Ήταν γνωστός στις Αρχές για παρόμοια αδικήματα
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τα πυροτεχνήματα έσκαγαν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Μία άκρως γιορτινή «Καλημέρα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.