Ελλαδα

Προσοχή! Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για «μεσογειακό κυκλώνα» (εικόνες)

«Βροχές στην Αθήνα περιμένουμε την Πέμπτη. Θα με θυμηθείτε...», λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4533883.jpg
© EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ξενοφών», η οποία μέχρι στιγμής επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας με θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία δεν ξεπερνούσε τους 15°C το πρωί της Τρίτης 25/09, σημειώνοντας δηλαδή πτώση περίπου 12°C σε σχέση με τη Δευτέρα 24/09.  

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους να κάνουν την εμφάνισή τους.

4562566.jpg
© ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI


Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού την Τρίτη και Τετάρτη 26/09 περιμένουμε περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα, όπου άνεμοι θα πνέουν με ένταση τοπικά έως 9 μποφόρ (και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και στις υπόλοιπες νότιες περιοχές της χώρας μας.

Οι βροχοπτώσεις μέχρι το πρωί της Πέμπτης 27/09 θα έχουν σποραδικό χαρακτήρα και θα είναι ασθενείς. Αντίθετα την Πέμπτη και την Παρασκευή 28/09 οι βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Νότιο Αιγαίο αναμένονται ισχυρές και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα.

20093543.jpg
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


«Προσοχή: Μεσογειακός κυκλώνας»

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για «μεσογειακό» κυκλώνα και εφιστά την προσοχή, ειδικά στη δυτική Ελλάδα.

«Προσοχή! Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του! 

gfs_wind_25092018.jpg


Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία! . Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών, γιαυτό και αν δεν σας κάνει κόπο κοινοποιήστε το ποστ σε φίλους και γνωστούς!», έγραψε.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος γράφει στη σελίδα του στο Facebook ότι κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα ενισχυθούν απότομα οι άνεμοι οι οποίοι θα είναι σφοδροί. «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει απαγορευτικό για τα περισσότερα λιμάνια της χώρας», υπογραμμίζει.

web_max_hi_speed_2509.jpg

Ειδικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, η ένταση των ανέμων θα φτάνει και τα 10 μποφόρ! «Δείξτε προσοχή!», σημειώνει και συνεχίζει «από Τρίτη θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Την Τετάρτη ειδικά θα έχουμε κατά 12°C τουλάχιστον πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με σήμερα Δευτέρα.

Βροχές στην Αθήνα περιμένουμε την Πέμπτη. Προσοχή όμως στους ανέμους! Θα με θυμηθείτε...».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ