- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινές φυλάκισης σε επτά φοιτητές για φθορές
Μετά από επεισόδια για το θάνατο του Θανάση Καναούτη
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών -με 3ετή αναστολή- στον καθένα, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σε επτά νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι για συνθήματα που έγραψαν σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου από την Αθήνα κατά την πτώση του από τρόλεϊ.
Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε έξι άτομα που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση, καθώς, όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ήταν απλά περαστικοί από το σημείο που έγινε η αστυνομική επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τις προκληθείσες φθορές.
Οι καταδικασθέντες -στην πλειονότητά τους φοιτητές- ισχυρίστηκαν ότι έγραψαν συνθήματα μόνο σε εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, ζημιές που δεν περιλαμβάνονταν ωστόσο στο κατηγορητήριο, το οποίο κάνει λόγο για φθορές σε στάσεις και οχήματα του Οργανισμού, καθώς και στο άγαλμα του «Ελ. Βενιζέλου» στην πλατεία Δικαστηρίων.
Το δικαστήριο τους έκρινε τελικά ένοχους μόνο για τις φθορές στα αστικά λεωφορεία, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
Οι νεαροί άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι συλλήψεις τους έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 19χρονου.
Γ.Δ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Του επιβλήθηκε και πρόστιμο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν τις κασετίνες από το ΑΤΜ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.