Ελλαδα

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έκκληση για βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν από τη φωτιά (εικόνες)

Ποιες είναι οι ανάγκες τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fire.jpg
©EUROKINISSI

Χωρίς φοιτητική στέγη έμειναν δεκάδες φοιτητές στην Κρήτη λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, επί της λεωφ. Κνωσού.

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του κτιρίου φανέρωσαν το εύρος της καταστροφής. Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού οργάνου των φοιτητών, ως προσωρινή στέγη θα χρησιμοποιηθεί το κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών.

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης καλεί τους κατοίκους του νησιού να προσφέρουν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και πετσέτες.

kentro.jpg

Το ξέσπασμα της φωτιάς έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τους φοιτητές, οι οποίοι έφυγαν άρον άρον από τα δωμάτιά τους δίχως να πάρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν τεράστια. Επί τόπου έσπευσαν 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δίνοντας πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

ire23432.jpg

 

fire23423423423423423.jpg

Από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα. Δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο για τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ