Ελλαδα

Ξεκίνησε η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marios.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου το 2012 ξεκίνησε εκ νέου σήμερα σε δεύτερο βαθμό, καθώς είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος της έδρας, τον περασμένο Μάρτιο.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας του 26χρονου Βαρβάρας Θεοδωράκη η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όσα ακολούθησαν του τηλεφωνήματος των απαγωγέων λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού της.

Η γυναίκα κλαίγοντας υποστήριξε ότι ο 73χρονος, που εμφανιζόταν ως άνθρωπος μυστικών υπηρεσιών με υψηλές γνωριμίες, ήταν αυτός, όπως και η σύζυγος του, που οργάνωσαν τα πάντα για να πάρουν χρήματα και την απέτρεπαν να ειδοποιήσει τις αρχές.

«Στον μόνο που έδειξα εμπιστοσύνη τελικά ήταν ο δολοφόνος του παιδιού μου» είπε ανάμεσα σε αναφιλητά η μάρτυρας η οποία εξέφρασε την βεβαιότητα της ότι ο γιος της δολοφονήθηκε από την πρώτη ημέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 23χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγος του η οποία έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για αρπαγή, απλή συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Στην δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Ωστόσο, η σύζυγός του αποφυλακίστηκε αυτό το καλοκαίρι. Γι’ αυτόν τον λόγο, παραιτήθηκε του δικαιώματός έφεσής της, το οποίο και έγινε δεκτό.

«Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στους κατηγορούμενους που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για τη δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο 2012.

Η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση του φοιτητή, η σορός του οποίου δεν έχει βρεθεί, ξεκίνησε με την πρόεδρο να παροτρύνει τους παρόντες κατηγορούμενους να αλλάξουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να πουν τι ακριβώς έγινε με τον 26χρονο. 

«Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε, ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Συγγενείς βρίσκονται από νωρίς στο δικαστήριο με πανό στο οποίο έχουν γράψει «Δολοφόνοι που έχετε πετάξει τον Μάριο;».

Συγκεκριμένα στις 9 Αυγούστου του 2012, ο νεαρός άντρας είχε φύγει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα του, με προορισμό το Αίγιο.

Την επομένη τα ξημερώματα, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Η μητέρα του Μάριου αρχικά δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον για την ανεύρεση του γιού της.

Τον Οκτώβριο του 2012 η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος καθώς στο αυτοκίνητο του άτυχου νέου είχε εντοπιστεί μια μεγάλη κηλίδα αίματος και από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως ανήκε στον 26χρονο.

Εγκέφαλος της ιστορίας φέρεται να είναι ο πρωτόδικα καταδικασμένος και στενός φίλος της οικογένειας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ