- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ρατσιστική επίθεση σε δύο ανήλικα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με καταγγελία της «Άρσις»
Δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα
Ρατσιστική επίθεση δέχτηκαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης δύο ανήλικα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με καταγγελία της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «Άρσις». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τον Ξενώνα Φιλοξενίας της οργάνωσης στο Ωραιόκαστρο, όπου τα δύο αγόρια έπεσαν σε ενέδρα οκτώ-δέκα ατόμων, τα οποία τα προσέγγισαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά, ρωτώντας τα "από πού είναι».
«Μόλις τα παιδιά απάντησαν, δηλώνοντας τη χώρα καταγωγής τους, η ομάδα αυτή, με σαφή και δηλωμένα ρατσιστικά κίνητρα, επιτέθηκε στα παιδιά, χτυπώντας ένα από αυτά στο κεφάλι και το σώμα με ρόπαλα. Το δεύτερο προσφυγόπουλο κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ εκείνο που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο. Παράλληλα κλήθηκε η αστυνομία και κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες για το περιστατικό», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η «Άρσις» επισημαίνει ακόμη ότι «τις προηγούμενες μέρες η ίδια, κατά πάσα πιθανότητα, ομάδα ατόμων βρίσκονταν στο σημείο και χειρονομούσε εναντίον άλλων παιδιών που κατευθύνονταν στη δομή».
«Με πολύ μεγάλη θλίψη είδαμε, πριν κάποια χρόνια, ένα μικρό μέρος της τοπικής κοινωνίας να αντιδρά στην πρόσβαση ανήλικων προσφύγων σε ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα του παιδιού: το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Με μεγαλύτερη θλίψη είδαμε το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου», τονίζει σε δηλώσεις της η συντονίστρια του Ξενώνα Ίριδα Πανδίρη και εκφράζει τον αποτροπιασμό της. Παράλληλα αναφέρεται σε όσα θετικά έγιναν τα τελευταία χρόνια, στα χαμόγελα που μοιράστηκε η «Άρσις» με τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, στα είδη που δώρισαν για τα παιδιά του ξενώνα, στις γιορτές που έγιναν, στους δασκάλους και τους γείτονες που αγκάλιασαν τα παιδιά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο δημιουργήθηκε το 2009. Μέσα στα εννέα χρόνια λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες παιδιά που έφτασαν στην Ελλάδα χωρίς τις οικογένειες τους, βοηθώντας τα να αναπτυχθούν ομαλά και να ενταχθούν στο νέο περιβάλλον.
Σήμερα, η οργάνωση λειτουργεί επτά ξενώνες, τρεις μεταβατικές δομές και επτά για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων, προσφέροντας συνολικά 525 θέσεις φιλοξενίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.