Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ: Θα μείνουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών
«Δεν υπάρχουν θέσεις για όλα τα παιδιά, άρα θα μείνουν κάποια εκτός παιδικών σταθμών»
«Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα μάθουμε πόσα παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η οποία είναι υπεύθυνη για την κατανομή των voucher εισαγωγής των παιδιών στους σταθμούς.
Όπως διευκρίνισε ο Θ.Γκοτσόπουλος, έχουν γίνει 142.000 αιτήσεις και «μέχρι τώρα, από την πρώτη κατανομή, μπαίνουν 94.000 παιδιά και βάσει των ποσών μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα δοθούν ακόμα 30.000 με 31.000 voucher».
«Όσοι δεν πάρουν θέση μέχρι τη δεύτερη κατανομή, θα πρέπει να βρουν θέση σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς», συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «όσοι έχουν voucher θα πρέπει να κάνουν τις εγγραφές τους τώρα».
Ερωτηθείς ωστόσο αν θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν γίνει (οι 142.000), απάντησε πως αφού «δεν υπάρχουν θέσεις για όλα τα παιδιά, άρα θα μείνουν κάποια εκτός παιδικών σταθμών».
Σχετικά με τους λόγους που τα παιδιά θα μείνουν εκτός σταθμών, απάντησε πως είναι γεγονός ότι φέτος έχουν αυξηθεί οι θέσεις, όμως η κύρια αιτία είναι η «έλλειψη κτηρίων».
Ανέφερε επίσης ότι, «υπάρχει ανισοκατανομή βρεφονηπιακών σταθμών. Υπάρχουν δήμοι που δεν έχουν ελλείψεις, υπάρχουν κι άλλοι που έχουν».
Τέλος, αναφορικά με το ποιοι έχουν πάρει ήδη τα voucher, είπε πως έχουν προτεραιότητα και έχουν πάρει θέση όσοι πληρούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια, που είναι το ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 – 11.000 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.