Ελλαδα

Πέρασε με άνεση… 84 ετών - Φοιτητής πια ο παππούς Δημήτρης από την Κρήτη

Έτοιμος να γραφτεί στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kritikos_student.jpg

Διάβασμα, αποφασιστικότητα και θέληση. Ο συνταξιούχος εδώ και 18 χρόνια Δημήτρης Μουτσαδάκης είναι ένας νέος 84 ετών που είχε το όνειρο να γίνει φοιτητής και το πέτυχε το 2018.
 
Ο 84χρονος Κρητικός, που όπως έγραψε το cretalive μόλις συνταξιοδοτήθηκε, πριν 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στα θρανία, είναι μεταξύ των εισακτέων στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Ο 84χρονος ήξερε ότι έχει περάσει εδώ και μήνες, αλλά η επισημοποίηση της επιτυχίας με την ανακοίνωση των βάσεων τον γέμισε με χαρά.

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!», είχε πει πριν λίγο καιρό στο cretalive o κ. Δημήτρης.

Στο μεσοδιάστημα, ενόσω δηλαδή ασχολούνταν με τη βιβλιοδεσία και την τυπογραφία, ο πάντοτε φιλομαθής κ. Δημήτρης είτε θα διάβαζε κάποιο βιβλίο, είτε θα κρατούσε σημειώσεις για μερικά απ' τα πονήματα που εξέδωσε. «Διάβαζα πάντα. Κάθε Σάββατο, όταν πληρώναμε το προσωπικό, εγώ πήγαινα κι αγόραζα ένα βιβλίο, το οποίο το διάβαζα κατευθείαν!»

Όσο για τις σπουδές του στο Ρέθυμνο, είχε δηλώσει: «Θα πάω να γραφτώ κανονικά και θα πηγαίνω όποτε μπορώ. Είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω στο Ρέθυμνο. Έχω και τη σύζυγο εδώ.  Πρέπει να δω και με το πρόγραμμα τι θα γίνει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ