- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πυρόπληκτοι έξω από τη Βουλή: Τα μέτρα δεν επαρκούν - Αποζημίωση 100% (εικόνες)
Μήνυμα προς την κυβέρνηση και Περιφέρεια για την επόμενη ημέρα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι πυρόπληκτοι των πληγεισών περιοχών της ανατολικής Αττικής σε Ραφήνα και Μαραθώνα και απαιτούν αποζημίωση 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παράλληλα, ζητούν άμεσα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα και υπογραμμίζουν ότι πρόκειται να καταθέσουν υπόμνημα στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής.
Οι συγκεντρωμένοι διαμηνύουν προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς πως τα μέτρα που έχουν μέχρι στιγμής εξαγγελθεί δεν επαρκούν.
Στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή τους δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών που δημιούργησαν οι χειρισμοί των κυβερνώντων κατά την πολύνεκρη τραγωδία της 23ης Ιουλίου.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και η ηθοποιός, Τιτίκα Σαριγκούλη.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές του καλέσματος τονίζουν τα εξής :
«Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τους πυρόπληκτους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.
Με την τροπολογία για τα αυθαίρετα, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.
Ο λαός να εντείνει την πάλη του για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Να απαιτήσει άμεσα μέτρα για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξουν υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, πραγματικός και εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές».
Πριν από λίγο στις 21:15 έληξε η συνάντηση της επιτροπής πυρόπληκτων ανατολικής Αττικής με εκπροσώπους της κυβέρνησης στη Βουλή, όπου και κατέθεσαν υπόμνημα. Δηλώνουν προβληματισμένοι σχετικά με τις απαντήσεις που πήραν και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.