- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η σορός ενός παιδιού, που πιθανόν ανήκει σε παράτυπο μετανάστη, βρέθηκε χθες στις όχθες του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο θάνατος του ανήλικου οφείλεται σε πνιγμό, ενώ όσον αφορά την ηλικία του εκτιμάται ότι πρόκειται για έφηβο, περίπου 14 ετών.
Η προχωρημένη σήψη που παρουσιάζει η σορός τοποθετεί χρονικά τον θάνατο του παιδιού περίπου προ τριμήνου. Αυτός ο προσδιορισμός του χρόνου πνιγμού, αλλά και η ηλικία, ουσιαστικά αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα από τα δύο ανήλικα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν προ ημερών, εντός του ποταμού Έβρου, όταν ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν με τους γονείς τους, υπηκόους Τουρκίας.
Σημειώνεται, ότι έχει ήδη βρεθεί από τις αστυνομικές αρχές της γείτονος η σορός της μητέρας και του ενός παιδιού, ενώ ο πατέρας, ο οποίος είχε διασωθεί παραμένει στον Έβρο, ως παράτυπα εισερχόμενος στη χώρα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω της λήψης δείγματος DNA από τη σορό θα διερευνηθεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παιδιού με κάποιον εκ των ήδη δηλωθέντων ως αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο, στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του Σοφικού Διδυμοτείχου, είχαν χαθεί τα ίχνη ακόμη μίας γυναίκας και τριών παιδιών, τους οποίους φέρεται να παρέσυραν τα φουσκωμένα νερά.
Ως προς τη διαδικασία της ταυτοποίησης, το δείγμα DNA της σορού αποστέλλεται, ει δυνατόν μαζί με δείγμα DNA συγγενικού προσώπου Α' βαθμού του αγνοουμένου, εφόσον αυτό είναι εφικτό, από τις αστυνομικές αρχές στα εξειδικευμένα εργαστήρια των Αθηνών, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.