- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιατροδικαστής: Οι περισσότεροι είναι απανθρακωμένοι - Για μένα είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει (video)
«Αναγνώριση γίνεται μόνο για τις λίγες σορούς που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, οι υπόλοιπο με DNA»
Οι περισσότεροι νεκροί είναι απανθρακωμένοι και η ταυτοποίησή τους γίνεται μέσω DNA δήλωσε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, διευκρινίζοντας ότι οι μόνες αναγνωρίσεις που έχουν γίνει από συγγενείς αφορούν μόνο στις σορούς που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα και η αιτία θανάτου τους ήταν ο πνιγμός και όχι τα εγκαύματα.
Επίσης, εξήγησε ότι τα δείγματα DNA από τις απανθρακωμένες σορούς δεν είναι καλής ποιότητας και για αυτό οι ταυτοποιήσεις αναμένεται να καθυστερήσουν και να διαρκέσουν περίπου 10-11 ημέρες.
Την ίδια ώρα, τόνισε ότι για εκείνον προσωπικά είναι η πιο δύσκολη περίπτωση στην οποία έχει κληθεί να ανταποκριθεί μετά το ναυάγιο με τους 20 και πλέον μετανάστες στο ΒΑ Αιγαίο, λέγοντας ότι είναι και οι ιατροδικαστές είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. «Ζούμε και εμείς το δράμα» είπε συγκεκριμένα. «Τα περισσότερα (πτώματα) είναι η απανθράκωση (η αιτία θανάτου)» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι κάποιοι πέθαναν από εισπνοή καπνών και κάποιοι από πνιγμό. «Για μένα ήταν η πιο δύσκολη (περίπτωση). Είχα ζήσει και το Σάμινα, και στη Σάμο 25 μετανάστες που είχαν πνιγεί, το "Ήλιος", αυτό δεν έχει καμία σχέση. Και το ήλιος που είχε 120 πτώματα, ήταν αεροπορικό δυστύχημα, αναμενόμενο, εντός εισαγωγικών, εδώ μέσα σε ελάχιστη ώρα να χαθούν τόσες ζωές…» είπε.
Μέχρι τώρα, έχουν ολοκληρωθεί 74-75 νεκροτομές και έως το τέλος της ημέρας αναμένεται να έχουν γίνει 73, ενώ αύριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλες.
Παράλληλα, εξέφρασε τους φόβους ότι θα ανευρεθούν περισσότερα θύματα και οι νεκτροτομές τους θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο από τη φωτιά, οι σοροί που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι να έχουν γίνει μία.
Τέλος, απέφυγε να δώσει αριθμό των νεκρών παιδιών που εξέτασε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bίντεο καταγράφουν την ορμή του νερού
Τι αναφέρει μάρτυρας - Τα συλλυπητήριά του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια
Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου
Πάνω από 140 χιλιοστά βροχής στην Αττική - Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος πιο αιρετικός και τολμηρός ακόμα και από το μπαρ του, το θρυλικό Berlin
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, εκτροπές σε μεγάλους άξονες
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για τις επόμενες ώρες
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.