- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλπάρουν ξανά για Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη οι Θεσσαλονικείς
Μετά από πολλές δεκαετίες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση αρχίζουν τα δρομολόγια του «Aqua Blue» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Αρχίζει από αύριο Παρασκευή 29 Ιουνίου τα δρομολόγιά του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Blue», χωρητικότητας 1.000 ατόμων και 300 οχημάτων, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σήμερα υπεγράφη η σχετική σύμβαση μεταξύ εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του υπουργείου Ναυτιλίας.
Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17:00 από τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η γραμμή από τη Θεσσαλονίκη με προσέγγιση τη Σκιάθο και τη Σύρο είναι επιδοτούμενη αντί μισθώματος 49.430 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νομίμων κρατήσεων.
Από τη Σύρο έως το Ηράκλειο της Κρήτης το πλοίο θα εκτελεί ελεύθερη δρομολόγηση.
Η σχετική σύμβαση που υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας προβλέπει την εκτέλεση δύο δρομολογίων την εβδομάδα τη θερινή περίοδο έως 02/9/2018, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες.
Το «Aqua Blue», κατά τη διάρκεια της σύμβασης, δύναται να αντικαθίσταται από άλλο πλοίο της εταιρείας, με το παραπάνω συμφωνηθέν μίσθωμα ή με ανάλογη περικοπή, μετά από έγκριση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Σημειώνεται, ότι το ίδιο πλοίο, από τις 9 Ιουλίου, αναμένεται να ενώσει με ακόμα ένα δρομολόγιο τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, το οποίο θα εκτελείται κάθε Δευτέρα πρωί στις 8:00, με επιστροφή από Αλόννησο στις 15:45, Σκόπελο στις 16:45, και Σκιάθο στις 17:30, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Στις κρατήσεις εισιτήριων από όλα τα λιμάνια αναχώρησης προς όλους τους προορισμούς, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, προσφέρεται έκπτωση 30% όταν εκδίδεται μετ' επιστροφής το εισιτήριο (round trip).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.