Αντιμέτωπος πάλι με ισόβια ο παραολυμπιονίκης Τσαγκάρης που δολοφόνησε τον ξενοδόχο Μάριο Λουκόπουλο το 2017
Αντί της ποινής της προσκαίρου καθείρξεως των 16 ετών, την οποία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Ακόμα και το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με ισόβια αντιμετωπίζει ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος πρόσφατα καταδικάσθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή για τη δολοφονία του ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου, τον Μάρτιο του 2017, στο Μοσχάτο.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, όπως αναφέρει το protothema.gr που εκπροσώπησε στο δικαστήριο τον αδελφό του θύματος, η εισαγγελέας Εφετών, κυρία Μ. Σάμπαλη, άσκησε έφεση στην παραπάνω απόφαση του δικαστηρίου, που αναγνώρισε στον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας, έχει ως εξής: «Το δικηγορικό μας γραφείο σας ενημερώνει ότι σήμερα η Εισαγγελέας Εφετών κα Σάμπαλη άσκησε έφεση ως προς το σκεπτικό και το διατακτικό της αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο με μειοψηφία της Προέδρου και των δύο Τακτικών Δικαστών δέχθηκε κόντρα στη νομολογία του Αρείου Πάγου την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στον παραολυμπιονίκη Β.Τ., ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του αδελφού του εντολέα μας, αειμνήστου Μάριου Λουκόπουλου.
Η Εισαγγελέας Εφετών με την έφεσή της ουσιαστικά ζητά την καταδίκη του κατηγορουμένου στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως αντί της ποινής της προσκαίρου καθείρξεως των 16 ετών, την οποία επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
Η ουσιαστική και νομική αιτιολογία της εφέσεως της κας Εισαγγελέως Εφετών βασίζεται στο νομολογιακό προηγούμενο, ότι δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου σε δράστη, ο οποίος παρανόμως οπλοφορούσε πριν από την τέλεση του εγκλήματος για μακρύ χρονικό διάστημα, κάτι που ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξιχνιάστηκε η επίθεση οκτώ ατόμων στο φράγμα Θέρμης – Δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Επιμένει το μποτιλιάρισμα σε Κηφισό, λεωφόρους και Αττική Οδό – Πού καταγράφονται καθυστερήσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Τι ισχύει σήμερα για σχολεία και φροντιστήρια
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Tι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για την απόφαση
Πειραματιζόταν συνεχώς με το φως, την ύλη, την τεχνολογία, τη γεωμετρία
Πριν από τον Μάιο του 2027 παραδίδεται το Flyover λέει ο Ταχιάος
Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων
Η ναρκωτική ουσία είχε αναμειχθεί σε μορφή σκόνης με νόμιμο φορτίο ιχθυάλευρων
Σφοδρότατες βροχές στην περιοχή
Οι καταγγελίες της έγιναν viral στη Βρετανία
Οι απαντήσεις του Παύλου Μαρινάκη μετά το δυστύχημα με τις πέντε νεκρές εργάτριες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.