- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Απεργία πείνας για δεύτερη ημέρα ο πρόεδρος της Μόριας
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν τον έπεισε να σταματήσει
Συνεχίζει για δεύτερη μέρα την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Μόριας Νίκος Τρακέλλης, με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης από τους 8.000 περίπου διαμένοντες αιτούντες άσυλο.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας επικοινώνησε με τον απεργό πείνας από τις Βρυξέλλες και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καλυτέρευσης των συνθηκών που επικρατούν στη Μόρια.
Ο κ. Τρακέλλης αρνείται να διακόψει την απεργία πείνας, παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες υπέστη καρδιακό επεισόδιο.
Πάντως αύριο η συζήτηση θα συνεχιστεί με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέα Γκουγκουλή που θα έρθει στη Λέσβο, ενώ την Τετάρτη στη Μυτιλήνη θα έλθει και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας συνοδεύοντας σε προγραμματισμένη επίσκεψη την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Μόριας τόνισε πως «δεν πάει άλλο». «Από το 2015 ζούμε τη συνεχή καταστροφή του χωριού μας. Φτάσαμε σε υποδομές χώρων υγιεινής για 800 άτομα να ζουν κάπου 8.000 άτομα. Τα λύματα χύνονται μέσα στους παρακείμενους χείμαρρους και καταλήγουν στη θάλασσα, περνώντας μέσα από τις ιδιοκτησίες μας. Σκουπίδια παντού, βρώμα και κουνούπια. Έχει καταστραφεί κάθε έννοια ζωής στο χωριό με υγεία και ασφάλεια», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ σε ένδειξη συμπαράστασης στον κ. Τρακέλλη απορριμματοφόρα του δήμου Λέσβου πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.