Στον ανακριτή ο Σώρρας - Βαρύ το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει (εικόνες, video)
Υποστηρικτές του επιφύλασσαν υποδοχή
Με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει αδικήματα τα οποία αποδίδονται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας που συνελήφθη το Σάββατο, ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος επί δεκαέξι μήνες.
Ο κατηγορούμενος, υπέρ του οποίου διοργανώθηκε συγκέντρωση στα δικαστήρια από μέλη της ανωτέρω οργάνωσης, είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της ΜΚΟ, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, τα «εξώδικα Σώρρα» τα οποία φαίνεται να έχουν οδηγήσει δεκάδες πολίτες σε διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μαρτυρία ψαρά που έπεσε και εκείνος στη θάλασσα
Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε πάνω της
Bίντεο καταγράφουν την ορμή του νερού
Τι αναφέρει μάρτυρας - Τα συλλυπητήριά του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια
Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου
Πάνω από 140 χιλιοστά βροχής στην Αττική - Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος πιο αιρετικός και τολμηρός ακόμα και από το μπαρ του, το θρυλικό Berlin
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, εκτροπές σε μεγάλους άξονες
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για τις επόμενες ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.