- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταθέτουν τα παιδιά για τη φρίκη που έζησαν στα χέρια των βιαστών γονιών τους στη Λέρο
Εξετάστηκαν από ψυχολόγο τα τρία από τα τέσσερα παιδιά
Στον ανακριτή της Κω έχουν οδηγηθεί τα τρία από τέσσερα παιδιά που κακοποιούνταν βάναυσα και βιάζονταν από τους γονείς τους στη Λέρο.
Ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών σήμερα, ο οποίος είναι και ο μόνος που κατάφερε να ελευθερωθεί από τον εφιάλτη της άγριας κακοποίησης, η ηλικίας 13,5 χρονών αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών. Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση θα μεταφερθεί στην Κω το βράδυ και αύριο αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγους και ακολούθως από τον ανακριτή.
Τα τρία παιδιά βρίσκονται στην Κω μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην υπόθεση, ενώ αρχικά εξετάστηκαν από ψυχολόγο.
Έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες τα παιδιά θα παραμείνουν στην Κω: Το μεγαλύτερο, ως ενήλικο, μπορεί να καθορίζει μόνο του τη ζωή του, ωστόσο τα άλλα τρία θα τεθούν υπό την προστασία του κράτους, αφού ο μεν 24χρονος δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι ανήλικα.
Σύμφωνα με την παραγγελία της κ.Δημητρίου, αυτά τα παιδιά θα μεταφερθούν σε δομές προστασίας στην Αθήνα, σύμφωνα με το protothema.gr.
Παραμένει, ωστόσο, αναπάντητο ερώτημα, τι συνέβη πέρσι τον Ιούλιο. Τότε, το κορίτσι και το μικρότερο αγόρι της οικογένειας είχαν νοσηλευθεί με εισαγγελική παραγγελία σε νοσοκομείο Παίδων. Το κορίτσι, μάλιστα, το είχε σκάσει όταν έμαθε ότι θα επέστρεφε στα χέρια των γονιών- βασανιστών και βιαστών της, όπως και έγινε τελικά.
Οι γονείς παραμένουν κρατούμενοι στην Κω, αφού μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τους για κακουργηματικές πράξεις, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.