- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκηνές και αντίσκηνα, αυτοσχέδιες τέντες και στρώματα είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, επί της πλατείας Κλαυθμώνος.
Μια ντουζίνα από απολυμένους των δήμων, παρατασιούχους που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, έχουν κατασκηνώσει εδώ και βδομάδες ως ένδειξη διαμαρτυρίας και δεν φεύγουν αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την παραμονή τους εντός διαγωνισμού ήταν καθημερινές. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι από το 2014 ως τέλη Μαρτίου 2018 οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν και, ενώ έχουν συμπληρώσει 24 μήνες συνεχούς εργασίας, το νόμιμο διάστημα που χρειάζεται για να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, καταλήγουν στους δρόμους.
Σήμερα είναι η 20ή μέρα που διανυκτερεύουν στο σημείο, υπομένοντας οικειοθελώς αντίξοες συνθήκες που δεν σχετίζονται μόνο με τον καιρό καθώς καταγγέλλουν επιθέσεις στις σκηνές τους από αγνώστους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνάδελφοι από όλες τις περιφέρειες και απλοί περαστικοί τούς στηρίζουν καθημερινά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Στο σημείο αναμένονται σήμερα πούλμαν με πρώην εργαζομένους σε δήμους της επαρχίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - Τι ισχύει με τα εισιτήρια
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.