- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
14 συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής: Η έρευνα συνδέθηκε με Παπαδήμο
Πληροφορίες για άνοιγμα του λογαριασμού πριν την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο
Στη σύλληψη 14 ατόμων τα οποία φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμούς ατόμων που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σήμερα έπειτα από τεράστια επιχείρηση.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπλοκή με το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» οργάνωσης που συνδέεται με τη δράση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, κατηγορούμενου για την βομβιστική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Έπειτα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι 14 συλληφθέντες κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Κωνσταντίνος Γιαγζτόγλου, που συνελήφθη πρόσφατα για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι καταθέσεις στον λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου με πλαστή αστυνομική ταυτότητα προέρχονταν από ληστείες, κλοπές και άλλου τύπου «απαλλοτριώσεις».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα του λογαριασμού είχε γίνει πριν την επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Οι ίδιες πηγές λένε ότι και οι καταθέσεις που έγιναν στον λογαριασμό αυτό από τους 14 συλληφθέντες είχαν πραγματοποιηθεί πριν τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.
Στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης, μετά τη σύλληψη του Γιαγτζόγλου ζητήθηκε η άρση τραπεζικού απορρήτου για να ελεγχθούν οι τραπεζικές συναλλαγές του κατηγορούμενου για την απόπειρα δολοφονίας του Λουκά Παπαδήμου. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Γιαγτζόγλου έκανε αναλήψεις από έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό . Σ' αυτό το λογαριασμό γίνονταν καταθέσεις από 14 άτομα, τα πρόσωπα που συνελήφθησαν σήμερα έπειτα την έκδοση ενταλμάτων από Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι 14 συλληφθέντες έκαναν μικροκαταθέσεις 100 έως 200 ευρώ τη φορά, με προφανή σκοπό να μην γίνονται αντιληπτοί και να μην προκαλούν υποψίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.