- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
18 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή στον φοιτητή που επιτέθηκε στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο
Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο φοιτητή της φιλοσοφικής, για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Ο κατηγορούμενος φοιτητής αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό. «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκη στην υπόθεση.. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο», είπε.
Ο καθηγητής, πάντως, αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους 3 δράστες της επίθεσης. «Η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Όπως και η μοτοσικλέτα του που βρέθηκε εκεί», είπε η εισαγγελέας, η οποία πρότεινε την ενοχή του φοιτητή αλλά ζήτησε τη χορήγηση αναστολής, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου».
Να σημειωθεί πως για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης της επίθεσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.