- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κατάσχεση στο σπίτι και στο γραφείο του Λυκουρέζου για ακάλυπτες επιταγές (εικόνες)
Αφορά σε χρέος 55.000 ευρώ
Άσχημα ξημέρωσε για τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο η Παρασκευή 4 Μαΐου. Νωρίς το πρωί είδε στο σπίτι του στο Κολωνάκι επί της Ηροδότου, δικηγόρο και δικαστικό επιμελητή. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από δύο ακάλυπτες επιταγές των 25.000 ευρώ έκαστη, ήτοι για χρέος που μαζί με τους τόκους αγγίζει τις 55.000 ευρώ.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε απευθυνθεί σε κατασκευαστική εταιρεία για εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο πωλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο ίδιος έδωσε δύο επιταγές των 25.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καλύψει το ποσό. Σύμφωνα με την αιτιολογία του, έκανε ανάκληση των επιταγών, επειδή -κατά τον ισχυρισμό του- δεν έγιναν τελικά οι εργασίες. Ωστόσο, έκανε ανάκληση αλλά και πάλι το ποσό δεν υπήρχε κατατεθειμένο στην τράπεζα ως ορίζει η διαδικασία.
Το αποτέλεσμα ήταν έπειτα από πολλές ημέρες οχλήσεων, ο δικηγόρος του κατόχου των επιταγών μαζί με δικαστικό επιμελητή να προχωρήσει σήμερα το πρωί σε συντηρητική κατάσχεση στο σπίτι του στο Κολωνάκι, παρουσία του ποινικολόγου ο οποίος τους ενημέρωσε πως πέρα από τα έπιπλα, δεν του ανήκει το οίκημα, το οποίο κι έχει μεταβιβάσει στην κόρη του.
Έπειτα, δικηγόρος και δικαστικός επιμελητής μετέβησαν στο γραφείο του όπου και καταγράφουν αυτή την ώρα τα πάντα. Και εντός ολίγων λεπτών, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, θα ανακοινωθεί στους συνεργαζόμενους δικηγόρους του κ. Λυκουρέζου ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τίποτε από το γραφείο. Αν το κάνουν, τότε σύμφωνα με τη διαδικασία θα περάσουν από αυτόφωρο. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τα ουρλιαχτά νεαρής γυναίκας για τον αδελφό της που κινδύνευσε
Δείτε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.