Ελλαδα

Οι πορείες για την Πρωτομαγιά σε εικόνες: Γαρύφαλλα, συνθήματα και άρματα για τον πόλεμο

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις - Άνοιξαν οι δρόμοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pame10.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο ομαλά οι πορείες για την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας πλέον όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.

Στο χωρό των κινητοποιήσεων με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπήκε πρώτο το ΠΑΜΕ με συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

pame3.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

pame2.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
pame5.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών», ήταν το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ . Στην πορεία κυριαρχούσαν επίσης τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά - πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή».

pame11.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

pame12.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

pame13.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

pame15.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το μήνυμα Κουτσούμπα

pame4.jpg
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού ενιαία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων, του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και βεβαίως για την αποδέσμευση τελικά από όλες τις λυκοσυμμαχίες» δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το ΚΚΕ, το εργατικό ταξικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα, κάθε μέρα στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων. Καλή Πρωτομαγιά! Καλή δύναμη σε όλες και όλους!» κατέληξε στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.

Συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ -ΕΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ -ΕΚΑ για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με κεντρικό σύνθημα το αίτημα για «Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία, Ειρήνη, Εργασιακά Δικαιώματα».

ad.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ad3.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ad2.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, διεκδικήσεων και ημέρα που πρέπει να ξαναθυμόμαστε αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα τόσα χρόνια και είναι επίκαιρα δυστυχώς κάθε χρόνο όλο και περισσότερο».

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «σήμερα ενδυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στον μνημονιακό χειμώνα που ζούμε 8 χρόνια, διεκδικώντας την έξοδο από αυτόν, που σημαίνει τέλος στη λιτότητα, ανάπτυξη, απασχόληση, παραγωγική ανασυγκρότηση».

ad5.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Μπράτης, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «τιμάμε σήμερα όσους έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα που δυστυχώς τα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων καταπατούνται και αμφισβητούνται από όλες τις κυβερνήσεις».

Στην πλατεία Κλαυθμώνος οι κεντρικοί ομιλητές έστειλαν μήνυμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Στους δρόμους για τη σημερινή ημέρα βρέθηκαν επίσης το ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση αλλά και κομματικές οργανώσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ