- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι γράφει η επιστολή με τη σφαίρα που έστειλαν στον Κοτζιά
Απειλές και μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου
Συνεχίζεται η επίθεση για το "Μακεδονικό" που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με απειλές για τη ζωή του, επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Μετά την πρώτη απειλητική επιστολή που αποκάλυψε στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην οποία ο αποστολέας ανέφερε ότι υπήρχαν τρεις σφαίρες για τον υπουργό Εξωτερικών και την οικογένειά του, την οποία ακολούθησε μία δεύτερη το ίδιο διάστημα, αυτή την εβδομάδα η απειλητική δραστηριότητα έχει κλιμακωθεί.
Ιδιαίτερη αίσθηση, όπως δηλώνουν οι ίδιες πηγές, προκάλεσε η απειλητική επιστολή που έφθασε στο ΥΠΕΞ την περασμένη Τρίτη με παραλήπτη τον υπουργό και περιελάμβανε μία σφαίρα, ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου, το οποίο έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Αλλά και τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχονται για λογαριασμό του Ν. Κοτζιά συνεργάτες του στο υπουργείο.
Η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε «όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες». «Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».
Τόσο το σημείωμα όσο και η σφαίρα έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας και ο συντάκτης.
Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις απειλές που είχε δεχθεί αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για συγκεκριμένα συστήματα που τον συκοφαντούν ώστε να τον στοχοποιήσουν, επισημαίνοντας είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Πού θα κινηθεί ο υδράργυρος
Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.