- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Παρά την παραληρηματική του απολογία εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αθωώθηκε ο Αμβρόσιος
«Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του Θεού»
Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε τη μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του μητροπολίτη κατέθεσαν μήνυση 9 μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με αφορμή ένα άρθρο που είχε γράψει ο Αμβρόσιος με τίτλο: «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! - Ας μιλήσουμε έξω απ' τα δόντια, φτύστε τους!». Όλο το κείμενο αναφερόταν στην αποδοκιμασία των ομόφυλων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου οτι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…
Νωρίτερα, την αθώωση του Αμβρόσιου πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αιγίου.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο Μητροοπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην απολογία του ήταν αρκετά προκλητικός και υποστήριξε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».
Μερικές χαρακτηριστικές ατάκες που είπε και προκάλεσαν αντιδράσεις, όπως δημοσιεύτηκαν στο patrastimes.gr:
- Για ένα άτομο που ντύθηκε παπας σε ένα Pride (υπήρχε και φωτογραφία): «Αν είχε όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρήσιμοποιουσα να ξεμπερδεύουμε».
- Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοήσουν.
- Όλους αυτούς ο θεός τους σιχαίνεται.
- Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του θεού.
- Εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δεν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.
- Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη συφιλία και έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση.
- Το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία. Που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτoί έχουν το πρόβλημα. Το «φτύστε τους» ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονείστε τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.