Ελλαδα

«Combat 18 Hellas» - Στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τις γιάφκες των νεοναζί

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η οργάνωση ετοίμαζε εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
combat8.jpg

Φωτογραφίες από τα ευρήματα που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas» έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές.

combat1.jpg

Οι αστυνομικοί μέσα στα σπίτια που διερεύνησαν βρήκαν εκτός από τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, πρώτη ύλη δηλαδή για την κατασκευή βόμβας ANFO, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνο μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, η οργάνωση ετοίμαζε εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO.

combat2.jpg


Συνολικά έχουν συλληφθεί 11 άτομα, ενώ μέσω ενός ψεύτικου προφίλ στο Facebook, με στοιχεία «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας», ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης «Combat 18» συντόνιζε τις εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.  

combat3.jpg

Ο 35χρονος «Αλέξανδρος Τσαμπανίκας» στην απολογία του αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση και ότι από το 2010 και μέχρι σήμερα έχει το ρόλο του συντονιστή. Δήλωσε δε ότι η οργάνωση «ΑΜΕ», με την οποία συνεργαζόταν η «Combat 18 Hellas», είναι ακέφαλη, χωρίς αρχηγό, και έχει ένα ρόλο συντονιστή ο οποίος είναι ο ίδιος. Συντόνιζε το οπτικοακουστικό υλικό που λάμβανε από άτομα του εθνικιστικού χώρου και αποφάσιζε τι θα αναρτηθεί. 

combat4.jpg


combat5.jpg

combat7.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ