Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα

Αναλυτική πρόγνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
weather.jpg
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Τοπικές νεφώσεις, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στο Βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική έως τα ξημερώματα. Η ορατότητα στο τέλος του 24ώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -9 έως 3, στα κεντρικά από 1 έως 12, στα νότια από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 10 έως 15.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα είναι μεταβαλλόμενοι από 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα στο τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3 (μείον 3) έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα) και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα). Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 και στην Ήπειρο από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα βόρεια. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και νωρίς το πρωί κατά περιόδους σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα). Γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ