Στο νοσοκομείο ο Γιαγτζόγλου - Λιποθύμησε στο κελί του
Καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας
Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του ο Ντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.
«Πριν λίγη ώρα ο σύντροφος υπέστη σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του καθώς προσπάθησε να σηκωθεί. Είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας. Εχει αστάθεια όταν περπατάει και μόνιμη ζαλάδα που τον δυσκολεύει να μείνει όρθιος έστω και για λίγο. Επειδή τέτοια ώρα δεν υπάρχει γιατρός στις φυλακές Λάρισας κρίθηκε απαραίτητη η έκτακτη διακομιδή του σε εξωτερικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση. Δεν ξέρουμε ακόμα που μεταφέρθηκε», αναφέρει ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Νωρίτερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, προειδοποίησε για την κατάσταση της υγείας του κρατουμένου.
«Σήμερα και περί ώρα 11:00, προσήλθα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχη Φυτράκη, αρμόδιο για την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Ν. Γιατζόγλου και να παρακαλέσω για την άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ. Άλλωστε, υπήρξε και σχετική δέσμευση του Υπουργείου στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού για την Δευτέρα ή την Τρίτη που πέρασαν.
Ενημέρωσα την Γραμματεία του για το κατεπείγον του αιτήματος και ότι η απασχόλησή του θα ήταν όσο το δυνατόν συντομότερη, έστω και δύο (2) λεπτών. Αφού ανέμενα στην είσοδο για ένα τέταρτο (15’) η Γραμματεία του με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά πιεστικό για σήμερα και έτσι δεν θα μπορέσει να με δεχθεί ούτε για δύο (2) λεπτά. Επανέφερα το αίτημα λόγω του άμεσου κινδύνου της υγείας του κ. Γιατζόγλου και εκ νέου απορρίφθηκε από τον κ. Γραμματέα.
Η ολιγωρία σύγκλισης της Κ.Ε.Μ. από τον κ. Γραμματέα δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται σε καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας.
Καταγγέλλω την συμπεριφορά του σαν επικίνδυνη και καταχρηστική και επαναλαμβάνω το αίτημα και την παράκλησή μου για άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ.», αναφέρει αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.