- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αναρχικοί χτύπησαν 4 κρεοπωλεία, ιχθυοπωλείο και φορτηγό και ΙΧ κυνηγού στα Ιωάννινα (εικόνες)
Κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα
Αναρχικοί που αυτοαποκαλούνται «Μαυροπράσινα Παγούρια» χτύπησαν τέσσερα κρεοπωλεία, ένα ιχθυοπωλείο, ένα φορτηγό μεταφοράς ζώων και ένα ΙΧ κυνηγού στα Ιωάννινα.
Όπως δηλώνουν στην προκήρυξή τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για κλιμάκωση των επιθέσεων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.
«Ορμώμενοι από το κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, επιλέξαμε να δώσουμε κι εμείς το παρόν στην πόλη των Ιωαννίνων προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα και καταστήματα που μεταφέρουν και εμπορεύονται είτε έντρομα ζώα είτε τα διαμελισμένα σώματά τους. Δηλαδή εμπορεύονται την ζωή και την ελευθερία άλλων» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους την οποία υπογράφουν ως «Μαυροπράσινα Παγούρια».
Στόχος τους όπως λένε είναι «να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού».
Εξηγώντας γιατί επιτέθηκαν στο ιχθυοπωλείο είναι ότι «ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».
Η ανακοίνωσή τους καταλήγει λέγοντας: «Είμαστε παντού. Αυξανόμαστε με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αδειάσει κάθε κελί/κλουβί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.