Ελλαδα

Τραγωδία στον Έβρο: Διασώστες ανασύρουν τα πτώματα προσφυγόπουλων (εικόνες, video)

Πνίγηκαν μαζί με τη μητέρα τους στα παγωμένα νερά του ποταμού, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μακριά από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
evros-drowns.jpg

Τραγική κατάληξη είχε η απόπειρα μιας μητέρας να περάσει με τα δύο της παιδιά τον Έβρο και να φθάσει σε ελληνικό έδαφος.

Η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν, αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα η 37χρονη Αϊσέ Αμντουρεζάκ και οι γιοι της -11 και 3 ετών- να πνιγούν. Στο φουσκωτό βρίσκονταν και άλλα άτομα, ανάμεσά τους και ο σύζυγος και πατέρας των παιδιών της 37χρονης, ο οποίος και αγνοείται.

Εκπρόσωπος των τουρκικών αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον 8 αγνοούμενους. Το ναυάγιο σημειώθηκε λίγο έξω από την Ανδριανούπολη, τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι έρευνες συνεχίζονται. Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα θύματα.

evros-dead23423.jpg

evros-dead.jpg

Οι εικόνες με τους διασώστες να κρατούν στα χέρια τους το πτώμα ενός εκ των δύο παιδιών, θύμισαν τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στα τουρκικά παράλια με τον μικρό Αϊλάν από τη Συρία, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα.

evros-drown234234234.jpg

evros-drown.jpg

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, η οικογένεια ήθελε να φύγει από την Τουρκία λόγω των διώξεων που συνεχίζει η κυβέρνηση Ερντογάν μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016.

Νεκροί και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στον ποταμό Έβρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ