- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιδιοκτήτης γηροκομείου στην Αγία Παρασκευή εγκατέλειψε τους ηλικιωμένους χωρίς φαγητό και εξαφανίστηκε
Επιχείρηση διάσωσης των 14 ηλικιωμένων και ασθενών που διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες στη μονάδα
Σε εκκένωση και σφράγιση παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στην Αγία Παρασκευή, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.
Παράλληλα, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης των 14 ηλικιωμένων και ασθενών που διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες στη μονάδα, ενώ ο ιδιοκτήτης της, εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντάς τους χωρίς, θέρμανση και σίτιση.
Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένης οικονομικές κυρώσεις από την Περιφέρεια Αττικής (άνω των 150.000 ευρώ) αλλά και την παραπομπή της, η μονάδα «Η Τρίτη Ηλικία» συνέχισε τη λειτουργία της σε απαράδεκτες συνθήκες. Την περασμένη Παρασκευή, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη της μονάδας για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.
Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας μόνους τους νοσηλευόμενους αφού πηρέ και το αρχείο εγγράφων. Λόγω της έλλειψης στοιχείων ήταν αδύνατον να ειδοποιηθούν συγγενείς για να τους παραλάβουν, ενώ η ταυτοποίησή τους έγινε μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας.
Στη συνέχεια έγινε η επιχείρηση διάσωσης των 14 ηλικιωμένων που επί εβδομάδες ζούσαν χωρίς φροντίδα, επαρκή θέρμανση, σίτιση και καθαριότητα. Μέσα σε τρεις ώρες όλοι αφού εξετάστηκαν από γιατρό, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος που συντόνισε την επιχείρηση δήλωσε σχετικά: «Σήμερα δόθηκε τέλος στο, χωρίς υπερβολή, μαρτύριο 14 ανθρώπων από έναν ιδιώτη που εκμεταλλευόταν συστηματικά την αδυναμία ή την αδιαφορία των συγγενών τους. Η σημερινή εκκένωση και σφράγιση ενός κολαστηρίου, όπως είχε εξελιχθεί αυτή η παράνομη μονάδα, δείχνει τη μηδενική ανοχή της Περιφέρειας Αττικής σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο ή αδυναμία. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου οργάνωσε με τους Υπουργούς κ.κ. Φωτίου και Πολάκη μια πραγματική επιχείρηση διάσωσης. Για μας όμως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΦΗ κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.