- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Υποστηρίζουμε όλους τους Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα
«Κανένα εχέγγυο δίκαιης δίκης και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των διωκόμενων ως αντικαθεστωτικών στην Τουρκία»
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει «θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους Τούρκους πολίτες οι οποίοι, διωκόμενοι για τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας».
Αναλυτικότερα, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφέρει ότι «ανεξαρτήτως των πολιτικών ή διπλωματικών σκοπιμοτήτων που πιθανώς εξυπηρετεί η κίνηση αυτή και οι οποίες δεν συνάδουν με μια πολιτική προσήλωσης στον στόχο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είμαστε βέβαιοι ότι η Διοικητική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει ανεπηρέαστη για την τύχη του συγκεκριμένου αιτούντος άσυλο».
Επίσης, αναφέρει η Ένωση ότι « η συμμετοχή ή μη των οκτώ στρατιωτικών στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης Ερντογάν (εφόσον σε κάθε περίπτωση δεν τους αποδίδεται η διάπραξη σοβαρών μη πολιτικών εγκλημάτων κατά την εξέλιξή του) είναι αδιάφορη όσον αφορά το ζήτημα της παροχής καθεστώτος διεθνούς προστασίας τους στη χώρα μας».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «το κρίσιμο εν προκειμένω ζήτημα, αυτό που πρέπει να απασχολεί κάθε πολίτη, είναι η κατάσταση του κράτους δικαίου στην Τουρκία σήμερα, κατάσταση η οποία, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν προσφέρει κανένα εχέγγυο δίκαιης δίκης και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των διωκόμενων ως αντικαθεστωτικών».
Τέλος, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δηλώνει «την πρόθεσή της να παρέμβει, αν κριθεί αναγκαίο, στην ανοιγείσα δίκη, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα αναγνωριστεί πως η Τουρκία δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή ασφαλή χώρα καταγωγής για όσους υφίστανται διώξεις λόγω της (πραγματικής ή υποτιθέμενης) αντίθεσής τους στο υπάρχον πολιτικό καθεστώς».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.