- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΚΕΔΕ: Κανένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών
Καταγγέλλει αποκλεισμό από την σύσκεψη που συγκαλεί η Θεανώ Φωτίου
Aποκλεισμό του ενός τρίτου των δήμων της χώρας αλλά και της ιδίας που είναι το θεσμικό όργανο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), από τη σύσκεψη που συγκαλεί αύριο Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους, της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.
Επίσης, σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «βεβιασμένη» την απόφαση αυτή της υπουργού και διερωτάται ποιοι επεξεργάστηκαν τα σχετικά στοιχεία «και πως κατέληξαν στις προτάσεις που υποτίθεται ότι θα παρουσιάσουν;».
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ «ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι τα στοιχεία μιας χρονιάς, αυτής που πέρασε, αλλά να "βλέπει" δεκαετίες μπροστά».
Γι αυτό καλεί την υπουργό να αναθεωρήσει τη στάση της και «να προχωρήσει μαζί με την Κ.Ε.Δ.Ε. και όλους τους Δήμους στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου που να αφορά όλους τους Δήμους, χωρίς εξαιρέσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Με στόχο την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, ώστε να μην μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.