- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μήνυση κατά έξι τεκτόνων που κατέχουν πολύ σημαντικά αξιώματα κατέθεσε ο λογιστής Τεκτονικής Αδελφότητας
Τους μηνύει για σύσταση εγκληματικής συμμορίας
Ο λογιστής της Τεκτονικής Αδελφότητας - Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μήνυση κατά 6 τεκτόνων που κατέχουν πολύ σημαντικά αξιώματα στην τεκτονική ιεραρχία. Τους μηνύει για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η οποία με απειλές και εκβιασμούς, τον ενέπλεξε σε οικονομικό σκάνδαλο καταχρήσεων άνω των 2.000.000 ευρώ.
Ο λογιστής του τεκτονικού Ιδρύματος, ο οποίος εγγράφως μέχρι τώρα έχει παραδεχτεί ότι υπεξαίρεσε 350.000 ευρώ και από το ποσό αυτό είχε δώσει 200.000 ευρώ σε άλλη υπάλληλο του κτιρίου της οδού Αχαρνών η οποία ήταν γραμματέας της Μεγάλης Στοάς και στενή συνεργάτης κορυφαίου τέκτονα, κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου μήνυση κατά 6 τεκτόνων που κατέχουν αξιώματα στην τεκτονική πυραμίδα.
Σύμφωνα με το λογιστή, στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν: 1) Μεγάλος Δάσκαλος το διάστημα 2013 έως το διορισμό προσωρινής διοίκησης το περασμένο Ιούλιο, 2) α΄Μεγάλος Επόπτης (2013-2016) και Πρόσθετος Μεγάλος Διδάσκαλος (2016-2017), 3) Μεγάλος Θησαυροφύλακας (2013-2016) και Μεγάλος Ρήτορας (2016-2017), 4) Πρόσθετος Μεγάλος Διδάσκαλος (2013-2016) και Μεγάλος Διδάσκαλος (2016-2017), 5) Μεγάλος Γραμματέας (2013-2016) και Μεγάλος Επόπτης (2013-2016) και 6) Σημερινός Μεγάλος Θησαυροφύλακας (σήμερα).
Όπως αναφέρει ο λογιστής, η πρόσληψή του το 2003 έγινε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του τεκτονικού μεγάρου της Ελευσίνας στο οποίο χάθηκαν μεγάλα ποσά, αφού είχε προϋπολογισμό 190.755 ευρώ και «δαπανήθηκαν» τελικά 880.410 ευρώ.
Το 2013 ξεσπάει το σκάνδαλο με έλλειμμα 350.000 ευρώ. Διεξάγονται παραπλανητικές γενικές συνελεύσεις, πραγματοποιούνται στοχευμένοι και περιορισμένοι έλεγχοι με προσυμφωνημένες εντολές από μασόνους ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι είχαν συγγενικές και φιλικές σχέσεις με μέλη της διοίκησης της Μεγάλης Στοάς.
Όμως, το έλλειμμα δεν μπορεί να καλυφθεί. Έτσι, όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του ο λογιστής, τον Ιανουάριο του 2016 καλείται εκτάκτως, ημέρα Κυριακή, να προσέλθει στο κτίριο της οδού Αχαρνών. Εκεί, όπως αναφέρει, τον περίμεναν 4 μπράβοι και τον οδήγησαν στον 5ο όροφο, που τον περίμεναν ο Μεγάλος Θησαυροφύλακας, ο Μεγάλος Επόπτης και δύο δικηγόροι. Του ανακοίνωσαν την ύπαρξη ελλείμματος 350.000 ευρώ και ότι έπρεπε να βοηθήσει να μην πάνε φυλακή. Του ζήτησαν να παραδεχθεί ότι εκείνος υπεξαίρεσε τα 350.000 ευρώ.
Τον απείλησαν – σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του - ότι εάν δεν το κάνει «θα τον συντρίψουν και θα τον εξαφανίσουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να βγει από το κτίριο αν δεν υπογράψει έγγραφη ομολογία». Κάτω από τις απειλές, φοβήθηκε ότι θα σκοτώσουν και αναγκάστηκε να αντιγράψει ιδιοχείρως από έτοιμο κείμενο ότι υπεξαίρεσε τα χρήματα. Τελικά, δεσμεύτηκε όλη η περιουσία του τον Δεκέμβριο του 2016.
Ακόμη, ο λογιστής ζητεί αστυνομική προστασία, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.