- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε κρουαζιερόπλοιο οι άστεγοι πληγέντες της θεομηνίας στη Δυτική Αττική
Το πλοίο διαθέτει 364 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 914 άτομα
Κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε ετοιμότητα για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες άστεγους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.
Πρόκειται για πρώτη πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας για τους άστεγους στις περιοχές των Δήμων Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων.
Ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, κκ. Ιωάννα Κριεκούκη, Γιώργο Τσουκαλά και Γρηγόρη Σταμούλη ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία Optimum Shipmanagment Services, η οποία προσφέρθηκε και διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο Aegean Queen για την ενδεχόμενη προσωρινή στέγαση των ανθρώπων τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.
Το πλοίο διαθέτει 364 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 914 άτομα.
Με βασική προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο κ. Κουρουμπλής ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού και Ναυτικού για τη διάθεση υδροφόρων οχημάτων, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες υδροδότησης των Δήμων.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και παραμένουν στη διάθεση των Δημοτικών Αρχών για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.