- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιμέτωπος με το κακούργημα της δωροδοκίας υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση βρίσκεται ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, μετά τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του και σε βάρος ακόμα δύο προσώπων που συνδέονται με την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).
Η δίωξη εναντίον του επιχειρηματία ασκήθηκε κατόπιν έρευνας των ελληνικών δικαστικών Αρχών, η οποία διενεργήθηκε με αφορμή την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο με κατηγορίες για μίζες, προκειμένου η εταιρεία συμφερόντων του να κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.
Τότε, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης της Κύπρου με το σκεπτικό ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσής του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε συλληφθεί με βάσει το ένταλμα των κυπριακών Αρχών, οι οποίες του καταλόγιζαν κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκάθαρος ο Έλληνας τραγουδιστής
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη ένας 18χρονος, καθώς και δύο γυναίκες για υπόθαλψη
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο gov.gr
«Υπήρχε έντονη μικροσεισμική ακολουθία εδώ και μήνες»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε
Πού εντοπίζεται το επίκεντρο
Αστάθεια σε νότια και Κρήτη, αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με μικρή άνοδο θερμοκρασίας
Στο σημείο κλήθηκε να μεταβεί ειδικό γερανοφόρο όχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.